Skip to content

Det här ingår i Företagspaket Plus för föreningar

Mer information

Exempel på föreningar som vi stöttar

Elsa och Elliot är Unga Tränare i Lerum Friidrott

Vi är övertygade om alla ungdomsledare är viktiga krafter och förebilder som skapar sammanhållning och trygga barn och ungdomar i vårt verksamhetsområde.

Velox Freerun

Barn gillar att klättra och hoppa och vi har inga tävlingar eller krav på prestation. Var och en gör det man själv tycker är roligt utifrån sina egna förutsättningar. Här finns 400 kvadrat med all utrustning du kan tänka dig. Voltgolv, en säker skumgrop, trampolin, räck och massor av plintar. Många föreningar tappar medlemmar i 15-årsåldern och nu satsar vi på att locka fler till oss och sporten Parkour. Därför erbjuder vi högstadiet och gymnasiet att komma hit och testa att träna helt gratis. 

 

Friluftsfrämjandet Alingsås

Vi vill skapa roliga, trygga och lärorika äventyr i naturen. Året runt och för alla. Genom friluftslivet verkar vi för ökad folkhälsa, livsglädje och respekt för naturen. Vi erbjuder barn ett sammanhang fritt från prestation. Barnen görs delaktiga i planeringen av våra aktiviteter och glädjen i att se barnen må bra och utvecklas i naturen betyder allt. Vi fick Olle Flinks Sparbankshjärta och har använt pengarna till att köpa riktig fiskeutrustning och flytvästar. 

 

En grupp barn som skrattar och sitter vid en eld

Alingsås Fäktklubb

Jag startade klubben tack vare min gamla tränare Knut von Troil som lärt mig allt om glädjen i sporten, berättar Adam Larsson. Fäktning handlar om att vara respektfull och man lär sig mycket om sig själv och andra i duellen. Alla är välkomna och vi har en fin gemenskap. Vi vill vara en fristad där man träffas och kan glömma allt annat för en stund. Vi sökte Sparbankshjälpen för att vi vill rekrytera fler barn och unga och marknadsföring kostar mycket. Nu kan vi annonsera och nå ut via sociala medier. Vi kommer även kunna köpa ny utrustning så att nybörjarna känner sig trygga här.

 

Man med svärd och fäktningsutrustning

Lerums tennisklubb

Det här är tennis för alla! Vi har runt 80 barn mellan 6 till 8 år och hela 200 medlemmar mellan 9 och 21. Vi ger dem utmaningar och ser till att alla har en uppgift att lösa. De kan välja att utvecklas individuellt eller i lag. Sporten är komplex och vi ser att barnen gillar när det är svårt. Det finns en sån fantastisk glädje här. Ungdomsverksamheten blomstrar och det är många barn som gillar att spela tennis hos oss. Vi satsar på bredden och har en riktigt go stämning i klubben.  

En man som tittar in i kameran med människor som spelar tennis i bakgrunden

IBF Horsby

Föreningarna med sina eldsjälar, ledare, ungdomsledare och ideella krafter är otroligt viktiga och fyller en viktig roll i att skapa sammanhållning och trygga barn- och ungdomar i samhället. 

IBF Horsby fick Sparbankshjärtat av Simon Winbo och Kristofer Cammersand för att utveckla sin verksamhet. 

 

Två leende kvinnor vid en innebandyplan

Hillefors grynkvarn

Vackert belägen, längs med vattnet i Säveåns dalgång i Stenkullen, ligger Hillefors Grynkvarn. Under knappt 100 år förädlades här ångpreparerade havregryn med hjälp av världens kanske enda vattendrivna havregrynskvarn. 1987 slogs kvarnens turbin av för sista gången och verksamheten stängdes ner på grund av bristande lönsamhet.Kvarnen ägs numera av Lerums kommun och arrenderas av Hillefors Grynkvarns Museiförening. Sedan 1990 är kvarnen ett byggnadsminne och stundtals är här en febril aktivitet med utställningar, konserter och guidade visningar. 

 

Kvarnen har fått över 200 000 kr de senaste två åren för att reparera och starta upp turbinerna. 

Equmenia Floda scouter

Samarbete och gemenskap är kärnan i Scouterna och vi vill ge barnen en meningsfull fritid bortom prestation. Vi har gemensamma kvällar för alla åldrar. Det är häftigt att se hur de äldre lär sig ledarskap när de tar hand om de små barnen och hur de mindre får förebilder i de äldre samtidigt som de sporras av att se vad de får göra.

 

Vi fick Sparbankshjälpen och pengarna gick till material för att bygga vindskydd. 

 

 

Vårgårda cykel och Lilla Velofondo

Cykelhelgen där världseliten gör upp i de natursköna omgivningarna runt Vårgårda är ett evenemang som ständigt utvecklas och som har flyttat fram positionerna inte bara för kommunen utan också för svensk och internationell cykelsport.

 

Vi är stolta över att vara en del av cykelfesten och inte minst Lilla velofodo där barnen får testa på att köra ett eget lopp och där alla får medalj. 

Cykelfesten is a big event in Vargarda

Tånga Heds 4H-gård

Vi jobbar lite annorlunda än ridskolorna och här fokuserar vi på mer än bara att sitta på hästryggen. Tanken bakom 4H är ju att lära sig mer om hästen, vad den äter och hur man sköter om både djur och gård. Vi lär genom att göra och provar oss fram. Det är jätteroligt! Vi har två underbara hästar, shettisen Tammie och gotlandsrusset Ofta.

 

Nu vill vi gärna ha hit fler barn och unga som medlemmar och vi här kan vi erbjuda en riktigt fin gemenskap och många spännande aktiviteter. Britt-Marie Aronsson från Sparbanken Alingsås gav oss sitt Sparbankshjärta så att vi kunde köpa ny fin utrustning.

Tre tjejer och en svart häst

Blå bandet

Vi är rikstäckande och arbetar för ett tryggt samhälle fritt från alkohol och droger, där alla människor har lika värde. I vårt hus i Sollebrunn har vi aktiviteter för barn och unga. Tanken är att aktiviteterna inte ska kosta något eftersom vi vill att alla ska kunna komma, oavsett ekonomiska möjligheter. Vår utrustning är gammal och vi använde pengarna från Sparbankshjälpen till att köpa en stor TV-skärm och nya högtalare. Ungdomar är vana vid ny teknik och det är viktigt att det ska gå att koppla upp sig via mobil och dator.