Hoppa till textinnehållet

Företag

Välkommen till Sparbanken Alingsås!

Vi hjälper dig och ditt företag till en sund ekonomi och skapar bra förutsättningar för ditt företag nu och i framtiden.

Aktuellt just nu

Sparbankerna har nöjdast kunder av alla banker*

Tack alla kunder för att ni ger oss så bra betyg. Vi ska fortsätta leverera de bästa lösningarna till dig och ditt företag så att du når dina drömmar. Går det bra för er går det också bra för vårt samhälle vilket sätter sina avtryck hos många. Tillsammans är vi starka och får vårt område att växa.

*Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mäter årligen kundnöjdheten hos Sveriges bankkunder. Årets undersökning genomfördes under perioden 3 augusti – 4 september 2020 och bygger på 7 968 intervjuer med privatkunder och 6 898 intervjuer med företagskunder.

Har jag råd att i pension?

Tillsammans gör vi ditt företagande tryggare. Vi hjälper dig gärna se över din tjänstepension. Skicka ett meddelande via internetbanken eller eller ring in till oss för att boka ett möte: 0322- 78 600. 

 

Vi erbjuder rådgivningsmöten på distans via telefon eller appen Teams.

Vi hjälper dig!

Just nu är det många som har frågor kring sitt företagande. Tveka inte att prata med oss.
 

Stöd i osäkra tider

Påverkas din ekonomi av coronaviruset? Vi vill finnas där för dig. Därför har vi samlat våra bästa tips kring sparande, lån, boende, resor och företagande.

 

 

 

 

Benjamin ny kontorschef i Herrljunga och Vårgårda

Det här är ju som Jills veranda, säger jag när vi slår oss ned på verandan i Loo för en kaffe. Det ska jag hälsa min fru Evelina!

Benjamin Bolin, ny kontorschef för våra kontor i Herrljunga och Vårgårda, spricker upp i ett stort leende. Det kommer bli populärt!

Tillsammans är vi starka!

Alingsås Bryggeri

Mina teknikokunniga vänner köpte perfekta mejeritankar från Götene Mejeri, berättar Thomas som är styrelsens processingenjör. Rena rama turen, fortsätter han när vi träffar honom, Lasse, Marcus och Fredrik i nya lokalen.

 

 

 

Vårgårda Buss

Skynda dig ta bilden, ropar Joakim Claesson, det är svårt att vara snygg när man fryser! Vi träffar honom och Östen Hallenbert, som tillsammans äger Vårgårda Buss en kylig januarimorgon.

 

 

 

Alingsås KIK

 

Du skulle se lagens önskelistor för nya klubbstugan, berättar Jessica Pettersson när vi ses på Noltorpsvallen. Det är allt ifrån glassmaskin, vasst wifi till pool. Och en bra tvättmaskin! Men det var nog ledaren Emilia som skrev, skrattar Jessica.

 

 

 

Tecken & Tolk

Jag var med på en pressträff med Folkhälsomyndigheten och skulle tolka namnet på ett laboratorium, berättar Ulf Liljenbäck som är en av ägarna till Tecken & Tolk. Jag hörde inte riktigt och bokstaverade Sci-fi labbet, samtidigt som jag tittar på kollegan Thomas som bryter ihop.

Skog Å Kust- Lerum är det perfekta skyltfönstret

Att vara företagarfamilj ger oss så mycket, berättar Johan Pettersson och Jonna Svensson som tillsammans driver Skog Å Kust. Lusten att vara entreprenör är bland det bästa vi kan ge våra barn eftersom det nog blir vanligare att man jobbar så i framtiden.

 

Radio pE20- drivs av eldsjälen Jennie

Det var slump och bananskal som gjorde att jag halkade in i en radiostudio för 12 år sedan. Jag blev blixtförälskad från första stund, berättar Jennie Karlberg när vi ses på Radio pE20 en fredagsmorgon i september.

 

 

Tack alla företagare!

Här kan du läsa fler intervjuer med några häftiga företagare i vårt område. Tillsammans är vi starka och får vårt område att växa!

Erbjudanden

Ränta våra sparkonton!

 • Fasträntekonto Bundet 3 mån-   f.n. 0,60%
 • Fasträntekonto Bundet 6 mån-   f.n. 0,60%
 • Fasträntekonto Bundet 12 mån- f.n. 0,60%
 • Placeringskonto Företag Rörligt- f.n. 0,05%

 

Läs mer om våra sparkonton för företag

Tips och råd

Analyser och omvärld

Aktuell omvärldsbevakning och makroanalyser från bankens experter, på Swedbank Insikt.

Inloggning FIGO

Här kan du som samarbetande återförsäljare till Swedbank Finans registrera kreditprövningar och skriva ut avbetalnings/leasingkontrakt.

Nyheter

 • 2021-01-25 08:54
 • 2020-12-30 09:55
 • 2020-12-21 08:01
 • 2020-12-14 09:05
 • 2020-11-27 11:18

Swedbanks aktiekurs

SWED-A 1,17 %
153,44 SEK
2021-03-03
17:29

Vi kallar det för Sund ekonomi

Vi är en central samarbetspartner i vårt närområde som hjälper företag att födas, utvecklas och synas. 
 

Våra företagsrådgivare har specialkunskaper inom såväl industriverksamhet, handel, tjänsteproduktion som skog och lantbruk. Eftersom vi är en egen bank som jobbar nära våra kunder, så har vi korta beslutsvägar. Vi pratar mycket om sund ekonomi och det betyder: 

 

Enkel vardag

 • Smarta betalrutiner som minskar administrationen och skapar mer tid för verksamheten.

 

Planera för framtiden

 • Sparande och placeringar skapar handlingsfrihet, idag och i framtiden.

 

Beredd på det oförutsedda

 • Genom företagsförsäkringar skapas en långsiktig trygghet för dig, dina anställda och ditt företag.

 

Låna klokt

 • Finansiering anpassad efter företagets behov.