Hoppa till textinnehållet

Företag

Välkommen till Sparbanken Alingsås!

Vi hjälper dig och ditt företag till en sund ekonomi och skapar bra förutsättningar för ditt företag nu och i framtiden.

Aktuellt just nu

Sparbankerna har nöjdast kunder av alla banker*

Tack alla kunder för att ni ger oss så bra betyg. Vi ska fortsätta leverera de bästa lösningarna till dig och ditt företag så att du når dina drömmar. Går det bra för er går det också bra för vårt samhälle vilket sätter sina avtryck hos många. Tillsammans är vi starka och får vårt område att växa.

*Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mäter årligen kundnöjdheten hos Sveriges bankkunder. Årets undersökning genomfördes under perioden 3 augusti – 4 september 2020 och bygger på 7 968 intervjuer med privatkunder och 6 898 intervjuer med företagskunder.

Löneutbetalningar inför julen 2020

Julen närmar sig med stormsteg. Skicka in era löneunderlag till oss i tid via våra utbetalningstjänster för att lönen ska betalas ut innan julhelgen.

Vi hjälper dig!

Just nu är det många som har frågor kring sitt företagande. Tveka inte att prata med oss.
 

Håll koll ditt företag.

Nyhet!

 

Med Företagskollen håller du enkelt koll på ditt företag och vart du är på väg. Ingår i Internetbanken.

 

Stöd i osäkra tider

Påverkas din ekonomi av coronaviruset? Vi vill finnas där för dig. Därför har vi samlat våra bästa tips kring sparande, lån, boende, resor och företagande.

 

 

 

 

Benjamin ny kontorschef i Herrljunga och Vårgårda

Det här är ju som Jills veranda, säger jag när vi slår oss ned på verandan i Loo för en kaffe. Det ska jag hälsa min fru Evelina!

Benjamin Bolin, ny kontorschef för våra kontor i Herrljunga och Vårgårda, spricker upp i ett stort leende. Det kommer bli populärt!

Tillsammans är vi starka!

Hus till Hus - Att föra kulturarv vidare

Jag är tredje generation återbrukare och nu tar sonen Nils-Petter över, berättar Valter Samuelsson på Hus till Hus. Som smålänning får man känslan för återbruk med modersmjölken. En uppgift som kräver uthållighet och stort hantverkskunnande.

Alboga choklad- handel föder handel

Vi kommer aldrig ihåg hur länge vi varit igång, resonerar Mikaela och Martina Andersson, systrarna bakom Alboga Choklad och Blommor och Jord utanför Ljung.  Vi är hur nördiga som helst och inspireras av allt. Hjärnan står aldrig still. Haha, tur att familjen håller ordning på oss.

Hollanders Glass- att prata glass ger mig energi!

Jag hade nog inte tänkt att glassen skulle bli så här stort. Jag älskar mitt läraruppdrag men att stå här och tillverka glass blir som terapi. Och att prata glass med alla kunder ger mig energi.

Energy Saves - Vi tänker inside the box

Vi gick från att sälja villavärmepumpar till att bli europeiska klimataktivister, skrattar marknadsföraren Elin Segerberg när vi tillsammans med VD Fredrik Sävenstrand ses över en fika på Energy Saves huvudkontor i Alingsås. Våra värmepumpar minskar energiåtgången och kombinerar du det med grön el så blir det en stor miljövinst.

Radio pE20- drivs av eldsjälen Jennie

Det var slump och bananskal som gjorde att jag halkade in i en radiostudio för 12 år sedan. Jag blev blixtförälskad från första stund, berättar Jennie Karlberg när vi ses på Radio pE20 en fredagsmorgon i september.

Estrid och Moa- bra för både plånbok och klimat

Jag är supertaggad och har svårt att hålla mig härifrån, berättar Moa Fredriksson på Estrid och Moa när vi ses i butiken en mulen novembermorgon. Min man är programmerare och hjälper mig bygga system för att hålla ordning på kläderna. Och barnen hjälper till! Haha, hela familjen är involverad.

Perssons Trä

Kan vi inte prata om Ankarstiftelsen istället? Det är roligare än att prata om brädor. Jag tar en kaffe med Mathias Persson som är VD på Perssons Träteknik i Bergstena och han svänger snabbt in samtalet på deras ideella arbete i Colombia.

 

Tack alla företagare!

Här kan du läsa fler intervjuer med några häftiga företagare i vårt område. Tillsammans är vi starka och får vårt område att växa!

Erbjudanden

Ränta våra sparkonton!

 • Fasträntekonto Bundet 3 mån-   f.n. 0,60%
 • Fasträntekonto Bundet 6 mån-   f.n. 0,60%
 • Fasträntekonto Bundet 12 mån- f.n. 0,60%
 • Placeringskonto Företag Rörligt- f.n. 0,05%

 

Läs mer om våra sparkonton för företag

Dags att leasa bil till företaget?

Fråga oss först.

Tips och råd

Bokför med kostnadsfri rådgivning

Vill du sköta bokföringen själv och ha full kontroll på verksamheten? Testa vårt företagspaket Bokför till förmånligt pris och med fri rådgivning!

Digital devices with hands, tablet, laptop, smartphone

5 minuter för ett tryggare liv

Många företagare saknar ett tillräckligt pensions- och försäkringsskydd. Hur ser det ut för dig?

Inloggning FIGO

Här kan du som samarbetande återförsäljare till Swedbank Finans registrera kreditprövningar och skriva ut avbetalnings/leasingkontrakt.

Analyser och omvärld

Aktuell omvärldsbevakning och makroanalyser från bankens experter, på Swedbank Insikt.

Nyheter

 • 2020-11-27 11:18
 • 2020-11-26 08:40
 • 2020-11-09 15:55
 • 2020-11-06 07:30
 • 2020-10-22 09:16

Swedbanks aktiekurs

SWED-A 0,10 %
157,86 SEK
2020-12-04
17:29

Vi kallar det för Sund ekonomi

Vi är en central samarbetspartner i vårt närområde som hjälper företag att födas, utvecklas och synas. 
 

Våra företagsrådgivare har specialkunskaper inom såväl industriverksamhet, handel, tjänsteproduktion som skog och lantbruk. Eftersom vi är en egen bank som jobbar nära våra kunder, så har vi korta beslutsvägar. Vi pratar mycket om sund ekonomi och det betyder: 

 

Enkel vardag

 • Smarta betalrutiner som minskar administrationen och skapar mer tid för verksamheten.

 

Planera för framtiden

 • Sparande och placeringar skapar handlingsfrihet, idag och i framtiden.

 

Beredd på det oförutsedda

 • Genom företagsförsäkringar skapas en långsiktig trygghet för dig, dina anställda och ditt företag.

 

Låna klokt

 • Finansiering anpassad efter företagets behov.