Meny
Våra företagstjänster
Betala och ta betalt
Företagslån och finansiera
Spara och placera
Pension och försäkring
Internetbank, app och BankID
Er verksamhet

Vi tjejer är nog tuffare än killarna, utbrister Amalia Skoglund, Svea Frost när vi träffas tillsammans med Alingsås Seglarsällskap fd. ordförande Åsa Holmqvist. Tjejer biter ihop och fortsätter oavsett vad som händer. Vi är riktiga vinnarskallar och vill nu ha fler tjejer hit till oss.

Vad gör ni i föreningen?
Vi är en av de äldsta segelföreningarna i Sverige och tanken är att man ska kunna ha båtplats och lära sig mer om segling. Runt 70 barn och unga är med, i åldrarna 7 till 20 år. Vi har fått ett bidrag från Svenska Seglingsförbundet och pengarna öronmärker vi för att locka fler tjejer.

Amalia och Svea, vad är det ni gillar med segling?
Det är roligt att träffas och lära sig sånt man inte kunde innan, som att knyta knopar eller hur vinden rör sig. Det är en frihet att vara på sjön och efter en stressig dag i skolan är det skönt att komma hit och släppa allt. Här tar vi hand om varandra och kulturen på sjön är att man aldrig lämnar en kompis med problem.   

Berätta om satsningen på en Herbox
Vi var på föreningsträff på banken där Lotta Schelin medverkade och erbjudandet om Herbox presenterades. Eftersom alla ska känna sig välkomna hit känns det helt rätt att erbjuda gratis mensskydd, med stöd av Sparbanken Alingsås.

Tack Alingsås Seglarsällskap för ert viktiga arbete. Vi gillar hur ni bygger en förening där alla känner sig välkomna. Tillsammans är vi starka och får vårt område att växa och må bra.