Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet
Om banken
Sparbanksstiftelsen Alingsås

Det här är ett väldigt socialt projekt, berättar Växtrums trädgårdsmästare Iris Grabe och praktikanten Therese Anefors. Vi sköter våra elva växtrum med hjälp av ett gäng lokala volontärer och det känns bra att skapa platser där Lerumsborna vill vistas.

Berätta mer om Växtrum

Volontärerna jobbar ideellt och lär sig massor om växter och trädgård. Våra trädgårdsdesigners bidrar med kunskap och vi åker på studiebesök till trädgårdar runt om i landet. Lärandet är viktigt och vi har ett fint samarbete med Gunnebo Slott & Trädgårdar, där Therese pluggar till trädgårdsmästare.

Vad händer i höst?

10 september kör vi den årliga perenn-festen på Aludden. Det blir folkfest, föredrag och försäljning. Lokala aktörer säljer allt ifrån grönsaker till ekologiskt framtagna perenner och dagen efter invigs vårt senaste växtrum, mitt emot stationen i Lerum.

Vilka är era bästa hösttips?

Städa inte för mycket och spar löv som kan förmultna i rabatten. Hösten är kanske bästa tiden för plantering. Sätter du vårlök nu har du blomning i februari eller mars. Det är lättare att få hjälp i trädgårdsbutiken nu när det inte är samma kaos som på våren. Och så tycker vi du ska gynna pollinatörerna genom att förlänga blomsäsongen.

Tack för ert viktiga arbete Iris och Therese. Vi gillar hur ni skapar gemenskap och trivsamma platser i Lerum. Tillsammans är vi starka och får vårt område att växa och må bra.