Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet
Om banken
Sparbanksstiftelsen Alingsås

Som småbarnsföräldrar vill vi att våra barn ska kunna leva kvar här

Vi arbetar långsiktigt och hållbart och därför har företaget klarat sig fint i 76 år, berättar bröderna Fredrik och David Olsson som driver Lundgrens i Gräfsnäs och Tifosi. Och om vill finnas kvar lika länge till måste vi göra den här omställningen.

Varför behöver ni ställa om?
Som småbarnsföräldrar vill vi att våra barn ska kunna leva kvar här. Då måste vi alla tänka nytt och minska klimatavtrycket. Några exempel på vad vi gör är att underlätta föreningarnas andrahandsförsäljning, se till att inget trycks i onödan genom print-on-demand eller att styra över till våra egenproducerade idrottspriser i trä.

Hur går det för er?
Våra företag tar utgångspunkten i föreningslivet och båda verksamheterna mår riktigt bra nu. I Tifosi satsar vi på tillväxt och kommer nog fördubbla omsättningen jämfört med förra året. Alla våra anställda är Bjärkebördiga och det känns fint att man kan driva företag här på landsbygden. Vi är stolta över att vara en del i det lokala ekosystemet.

Hur ser planerna ut?
Just nu gräver vi där vi står. Stockholm är en ny marknad för oss och vi jobbar hårt för att bygga upp vårt kontaktnät där. I framtiden vill vi jobba i hela Sverige och kanske även utomlands.

Tusen tack Fredrik, David och alla era medarbetare. Vi gillar hur ni jobbar hårt för att bygga företaget långsiktigt. Tillsammans är vi starka och får vårt område att växa och må bra.