Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet
Om banken
Sparbanksstiftelsen Alingsås
En ungdom med scoutskjorta sittandes vid en sjö

Efter ett läger väntar man ett helt år på att få åka igen, berättar ungdomsledaren Klara Andersson när vi ses på Gäsene Scoutkårs uppstart vid Norra Säms badplats. Det är en perfekt blandning mellan att göra inget och göra massor. När man inte är på roliga uppdrag hugger man ved, umgås och har kul.

Vad gör ni här i kväll?

Vi har uppstart för våra spårare, upptäckare, äventyrare och utmanare. Kåren har runt 45 aktiva medlemmar och vi rår oss väldigt bra. Det roligaste är att vara på hajk och läger. Jag har precis kommit hem från Jamboree22 som tillsammans med internationella Jamboree är som scoutvärldens OS.

Grattis till utmärkelsen förresten!

Tack! Jag blev Årets Ungdomsledare i Herrljunga. Det var en rolig eloge. Haha, först när de ringde förstod jag inte att jag vunnit utan tyckte vi kunde ta alla detaljer senare. 

Varför sökte ni Sparbankshjälpen?
Vi köpte nya skjortor för pengarna. De är viktiga för gemenskapen och vi ser dem som våra finkläder. Det är på skjortan scouterna visar tillhörighet och sina bedrifter. Utöver det köpte vi nya knivar, yxor och tändstål.

Vi vill hjälpa föreningar i vårt område att få tillbaka ungdomarna. Därför avsatte vi under pandemin medel i Sparbankshjälpen där föreningar inom idrott, kultur eller hälsa kunde söka hjälp.