Hoppa till textinnehållet

Hej, vi hjälper dig gärna!

Välkommen att skriva din fråga nedan för att snabbt få svar på vanliga frågor. 

Ställ din fråga här

Sparbanksstiftelsen Alingsås

Vi utvecklar samhället!

Sparbanksstiftelsen Alingsås äger Sparbanken Alingsås till 100%. Vi har som huvuduppgift att bevara och utveckla sparbanksidén. Det gör vi genom att vara en långsiktig och tydlig ägare till Sparbanken Alingsås och genom att vi bidrar till samhällsutvecklingen i vårt verksamhetsområde.

Vår vision är en sund och hållbar utveckling av samhället. Stiftelsen ska bidra till att vårt verksamhetsområde utvecklas.

Samhällsutveckling

Stiftelsen bedriver samhällsutveckling genom att se till att det finns en sparbank i vårt verksamhetsområde, genom att driva utvecklingsprojekt tillsammans med andra aktörer och genom att ge bidrag inom områdena:

  •  Förutsättningar för mötesplatser där människor och företag kan växa
  •  Att företag kan startas och utvecklas
  •  Förutsättningar för fritid/kultur

Exempel på saker vi stöttar: 

Women world cup

Cykelhelgen där världseliten gör upp i de natursköna omgivningarna runt Vårgårda är ett evenemang som ständigt utvecklas och som har flyttat fram positionerna inte bara för kommunen utan också för svensk och internationell cykelsport.

Alingsås lasarett

Alingsås lasarett är viktigt. Därför har Sparbanken investerat i flera projekt de senaste åren. Totalt har vi skänkt 20,4 miljonerkronor sedan millennieskiftet. Den senaste gåvan år 2017 var på 1,8 miljoner kronor till ett renluftstak till en operationssal.
 

Lights in Alingsås

Lights in Alingsås är i dag ett unikt ljusevenemang, som varje år drar världsledande ljusdesigners och intresserade besökare från världens alla hörn till Alingsås..

Här ser du alla beviljade bidrag

här söker du bidrag

Här kan du läsa mer om hur du ansöker. 

Writing hand.

Kontakta oss

Anders Samuelsson, Verkställande Tjänsteman

Telefon: 070-595 08 23

Anders Samuelsson