Hoppa till huvudinnehåll
Ljusinstallation med rosa regnbågar

Vi gillar Lights in Alingsås!

Lights in Alingsås 6 oktober till 5 november.

Vi har varit med och stöttat Lights in Alingsås sen starten 1999 för att vi tror att det hårda arbete alla engagerade lägger ner gör att det går bra för Alingsås. Det blir bättre att bo och leva här och vi gillar allt som lockar hit nya människor, familjer och företag. Tillsammans är vi starka och får vårt område att växa. och må bra!

Årets tema, Rays of light

Världen behöver fred och vi människor behöver få känna inre frid. Det som pågår runt omkring oss, geografiskt nära eller i sinnet, kräver tålamod, handling och motståndskraft. Men också förmågan att se ljuset där det lyckas lysa igenom. Om vi kan hitta den där strålen, strimman eller glimten kan vi också tro på att vi kommer nå fram. Ljuset kommer bryta igenom – för allas fred och inre frid.

En kvinna bland färglad beslysning

Barnens Lights, en ljusinstallation tillägnad alla barn!

Årets team för Barnens Lights: Vingar som bär
 

Barnens Lights kommer att ta plats i Järtas park i år. Det är designern och dramapedagogen Malin Wallin som åter får uppdraget att tolka årets tema och skapa en ljusinstallation som lockar till fantasi och eftertanke.

 

Instagramtävling - Dela din upplevelse med oss!

Tagga bilden med #Sparbankenalingsas och #Lightsinalingsas.
 

Tänk på att ha en öppen profil så att vi kan se ditt bidrag. Vinnaren utses av en jury och kontaktas i mitten på november. Cykeln är en Monark Karin, värde 7 995 kr. Lycka till!

Förhöj din ljusupplevelse, gå en guidad tur!

Upplev Lights in Alingsås tillsammans med en guide. Under turen får du ta del av ljusdesignernas idéer och tankar kring installationerna samt spännande information om Alingsås, både historia och nu.