Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet
Om banken
Sparbanksstiftelsen Alingsås

Det känns fint att vara ett stöd till våra kunder på ett mänskligt plan.

Jag ser hur mycket Sparbanken Alingsås bidrar till samhället och eftersom jag är verksam i föreningslivet ser jag hur viktiga bidragen är, berättar Victoria Backman på vårt kontor i Herrljunga. Jag har till och med hört att ett rikt föreningsliv är en av anledningarna till att man väljer att flytta hit och bo här.

Berätta om en dag då ditt jobb på banken kändes viktigt
Jag minns särskilt en gång när det kom in en kund som varit utsatt för bedrägeri. Vi satte oss ner och jag kunde få personen att lugna sig. I den svåra situationen kunde jag vara ett stöd på ett mänskligt plan. Många känner skam för att man lurats och då är det är fint att kunna möta människan i det och kanske kunna inge lite hopp och tröst. 

Vem är du?
Jag är född och uppvuxen här i Herrljunga och har pluggat ekonomi på högskolan i Skövde. Jag sökte mig till Sparbanken Alingsås som sommarjobbare. Sedan har jag fortsatt i några olika roller och nu har jag ett vikariat som kundstöd på kontoret i Herrljunga. Jag har alltid lockats av att jobba på bank, som känns som en trygg och trevlig miljö.

Tusen tack Victoria!

Sparbanksidén är hjärtat i allt vi gör och handlar om att vi är lokala, att vi hjälper våra kunder till sund och hållbar ekonomi och att vår vinst går tillbaka till samhället.