Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet
Om banken
Sparbanksstiftelsen Alingsås

En god jul för fler

Julen ska vara är en tid för hopp, glädje och gemenskap men det är inte alla som känner så. Vi är stolta över att ge alla skolklasser i åk 3-6 Friends Snällkalender, som uppmuntrar till snälla handlingar under december.

Kvinnojouren Olivia hjälper utsatta kvinnor och barn under hela året men under julen är den fler än vanligt som söker hjälp och stöd. Vi skänker därför 70 000 kr till deras verksamhet.

Tillsammans är vi starka och vi hjälps åt att skapa ett samhälle där fler kan må bra.

Händer håller en varm dryck med kanelstång och nejlika i över ett bord med juldekorationer på

Kvinnojouren Olivia

Kvinnojouren Olivia hjälper utsatta kvinnor och barn under hela året men under julen är den fler än vanligt som söker hjälp och stöd. Vi skänker därför 70 000 kr till deras verksamhet. Behöver du stöd eller vill hjälpa någon annan? 

En tjej på en gunga

Snällkalender till årskurs 3-6

Årets Snällkalender har landat i klasserna åk 3-6 i vårt verksamhetsområde! Eleverna kommer tillsammans med sina klasskompisar att utmanas att göra något snällt varje dag fram till julafton. Organisationen Friends använder intäkterna från kalendern i sitt nationella arbete för att motverka mobbning. Det känns därför extra fint att samtidigt som vi uppmanar till snälla handlingar i december, så stöttar vi också Friends i deras fortsatta arbete under hela året

Snällkalendern - lucka 6

Hej Sigrid Götlind, vad står det bakom lucka 6?
”Att våga säga ifrån är modigt! Om någon blir illa behandlad, visa att du inte tycker det är okej. Du kan säga ifrån till den som beter sig illa. Säg till exempel: Det du gjorde nu är inte okej, jag tycker inte du ska göra det igen”.

Hur skulle du kunna göra för att våga säga ifrån?
Det är nog lite läskigt men jag tror jag skulle våga. I förskoleklass lurade några sexor mig och sa min tröja inte var så fin. Jag sa till läraren som följde med ut och stöttade mig. Det kändes skönt och dom stora killarna slutade hålla på. En gång i ettan var det en som blev retad och så. Hon kunde säga ifrån och jag hjälpte till lite själv också. Det kändes skönt tycker jag.

Child at school opening a Snällkalender