Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet
Om banken
Sparbanksstiftelsen Alingsås
Sex glada personer som sitter tillsammans

När vi körde draknästet ville flera köpa direkt, berättar Felicia, Jesper, Fares, Belle, Charlize och Ida som driver UF-företaget Bellezza. Vår lärare började gråta av glädje när hon hörde oss eftersom hon vet hur rörigt det var i början.

Berätta om företaget

Affärsidén är att tillverka och sälja lokalt producerade necessärer. Vi använder återvunnet tyg vilket gör produkten klimatsmart. Necessären blir liten och stilren och vi tog hjälp av AI när vi gjorde prototypen. Det blev en bekräftelse på att vår ursprungsdesign var rätt.

Hur går det?

Nu beställer vi material för att kunna starta produktionen. Vår före detta syslöjdslärare är ett fint stöd och våra sponsorer hjälper oss framåt. Henrik Melin på Vimpeln är rådgivare och stöttar med reklammaterial och med säljplats där.

Målet är att sälja 100 necessärer och då blir vinsten 14 950 kr. Eftersom smycken lätt hamnar överallt i necessären kommer det finnas en försluten smyckesficka där du kan ha smycken, mediciner eller annat du inte vill ska försvinna.

Vad är det viktigaste ni lärt er så här långt?

Hur det är att samarbeta med andra, även när man inte alltid är överens. Det blir lite mer verkligt så här och vi ser hur mycket arbete som krävs för att nå ända fram.