Hoppa till huvudinnehåll

Retroholic UF

Vi vill så klart att vårt UF-företag ska gå med plus, berättar Moa Jonsson, Linnea Friman och Alem Mutapcic när vi träffas efter det kostnadsfria rådgivningsmötet på vårt bankkontor i Vårgårda. Och så är det viktigt att vi ser till att alla gör lika mycket i företaget, fortsätter de.

 

Berätta om Retroholic
Retrokläder är väldigt trendigt bland unga nu. Det är hållbart och vi vill hålla låga priser för att alla ska ha råd att köpa av oss. Tanken är att samla in kläder från oss själva och från våra vänner. Vi tar gärna in överblivna kläder från klädföretag. Sedan stylar vi dem och tänker oss abstrakt konst. Designen gör vi själva! Moa är marknadsförare, Linnea är ekonomiansvarig och Alem är VD.

Vad har ni lärt er så här långt?
Massor! Vi startade i september och det är så många steg att ta. Vi ska vara i gång till julhandeln och vänder oss mot ungdomar som vill handla hållbart. Klädproduktion kostar mycket på miljön och det här är vårt sätt att bidra till en bättre värld. Vi tänker oss att nå ut via vårt Instagram (retroholic.uf), Plick och Tise. Nästa steg är att dra in riskkapital och de pengarna ska vi använda till att köpa in material.

Hur kommer designen se ut?
Haha, arbetet pågår för fullt. Du får vänta och se!