Hoppa till textinnehållet

Hej, vi hjälper dig gärna!

Välkommen att skriva din fråga nedan för att snabbt få svar på vanliga frågor. 

Ställ din fråga här

Företagande

Inspirerande nyheter som ger dig bättre koll på ditt företag och entreprenörskap. Så att livet blir enklare och framtiden roligare. Få tips om hur du kan skapa dig en bättre framtid!

ska du som är företagare hålla koll juridiken

Ett skriftliga avtal fyller flera viktiga syften. Det innebär en trygghet, minskar risken för tvister och fungerar som en manual för samarbetet.
Vi har listat det viktigaste att ha koll på i olika situationer.

 
Two businessmen discussing at a counter.

Föräldrapeng för dig som är företagare

Den generösa föräldrapenningen vi har i Sverige är ganska unik jämfört med andra länder – och självklart har du som företagare också rätt att ta ut föräldradagar. Men inte lika självklar är svaret på frågan: hur räknas det ut?

 
Family dressed in pajamas holding child in the air.

gör du när kunden inte betalar

Händer det att dina kunder inte betalar? Uteblivna betalningar kan få jobbiga konsekvenser, så se till att ha en plan i skrivbordslådan om det händer. Här får du hjälp på vägen.

Starta upp egen verksamhet

Snart är det sommar och semester – och efter det kommer den tid på året då flest människor får lust att byta jobb. Sommaren är alltså en bra tid att börja planera seriöst om du har gått runt med tankar på att starta eget. Och det behöver inte alltid vara ett så stort steg som det kanske låter.  

Man standing in doorway of shop with clothes in window

Elbil jobbet? Vi listar för- och nackdelarna!

Elbilen är definitivt här för att stanna, men innan du bestämmer dig gäller det att ha koll på för- och nackdelarna.

Smiling man in car

Därför ska du med i a-kassan

För en dryg hundralapp i månaden får du en trygghetsförsäkring som kan ge dig upp till 910 kronor om dagen, om de skulle tappa din försörjning.

Man holding coffee cup.

Maximera lönsamheten i din skog

Skog är en spännande placering. Den är långsiktigt stabil, hyggligt lönsam och kan berika både kropp och själ. Skogen har dessutom den inspirerande egenskapen att du som ägare kan påverka både värdet och avkastning.

Tractor on a road.

Ta genvägen köp ett företag

Sugen på att växa? Varför inte ta genvägen via ett redan existerande bolag. Här är tipsen för dig som vill snabba på expansionen genom att köpa färdigt.

Young woman writing on blackboard.

Viktigt att tänka när du köper skog

Har du bestämt dig för att köpa skog och vet vad du ska ha den till? Då kan du börja ringa in var på kartan den bör ligga. För många är närhet och tillgänglighet viktigt. Andra äger skog på distans och tycker att det fungerar utmärkt.

Woman texting.