Meny
Våra företagstjänster
Betala och ta betalt
Företagslån och finansiera
Spara och placera
Pension och försäkring
Internetbank, app och BankID
Er verksamhet

Jag vill verkligen jobba vidare minst fem år till, berättar Birger Ericson som driver Speedheater i Alingsås. Då kommer jag få vara med om allt spännande vi utvecklar. Som maskinskrapan som tar bort färg från metall. Den får vi frågor på från bland annat Japan och Indien.

Berätta om framgångarna i USA
Vi inledde vår stora satsning för två år sen och har skaffat eget lager där. Nyligen fick vi en ny återförsäljare i USA som säljer väldigt bra. Jag fick ett samtal av en fantastisk man med ett fint familjeföretag som bad mig följa med på träbåtsmässa. När mässan var klar hade vi sålt slut på hela hans lager och lite till. Nu har vi fått fler återförsäljare i USA och en stor partner i Kanada. Under förra året blev UL-märkningen klar, vilket gör att det verkligen kan ta fart där borta.

Hur ser framtiden ut?
Ökade intäkter gör att vi kan satsa på produktutvecklingen. Jag har en ny idé om hur vi kan bygga infravärmare där vi kan få ut mycket mer energi än idag. Jag vaknade med ett ryck, halv två på natten, med lösningen på det vi jobbat med i två år. Det här öppnar upp för helt nya affärsområden samtidigt som vi kommer kunna köpa alla komponenter här hemma i Sverige, där redan all tillverkning sker.  

Tack Speedheater för ert viktiga arbete. Vi gillar hur ni bygger ert företag så långsiktigt. Tillsammans är vi starka och får vårt område att växa och må bra.