Meny
Våra företagstjänster
Betala och ta betalt
Företagslån och finansiera
Spara och placera
Pension och försäkring
Internetbank, app och BankID
Er verksamhet

Vi märker hur vår nya el-lastbil väcker nyfikenhet, berättar Göran och Mats Sanfridsson som tillsammans med Torbjörn Sanfridsson driver Sanfridssons Åkeri i Ljung. Vi vill göra något bra för miljön och det verkar som många kunder vill att vi kör deras transporter med el.

Berätta om verksamheten
Vi kör fjärrtransporter och har totalt 46 fordon. Räknar vi med kollegorna som kör för oss blir det 10 bilar till. Företaget sysselsätter 74 medarbetare och i rummet här bredvid sitter våra fyra transportledare och dirigerar transporterna. 

Ni har investerat i en ny eldriven lastbil
Ja, det är ett bra sätt att lära oss den nya tekniken. Det känns väldigt positivt och nyligen körde Johan 32 mil. När han kom hem var det ändå 20% kvar i batterierna. Föraren får planera rutten lite mer, men för varje år byggs fler laddstationer samtidigt som framtidens batterier kommer gå snabbare att ladda.

Hur tänker ni kring företagandet?
Vi jobbar efter försiktighetsprincipen och har anpassat oss efter kundernas utveckling. Man kan säga att vi följt med när de växt och det, tillsammans med hög servicegrad, har gjort att vi har väldigt lojala kunder som vi jobbat med länge. Vissa ända sedan 60-talet.

Tack Sanfridssons Åkeri för ert viktiga arbete. Vi gillar hur ni bygger ert företag så långsiktigt. Tillsammans är vi starka och får vårt område att växa och må bra.