Vi har sparat dina val. Så hanterar du cookies
Vi brinner för hållbar matproduktion och tar in internationella volontärer
Vi har ett väldigt bra liv på gården, berättar Ylva Lundin som driver Östängs Gård tillsammans med sin man Jonas Dahl. För att sprida riskerna diversifierar vi odlingen och satsar på många grödor och verksamheter samtidigt. Sverige behöver fler matproducenter som oss för att säkerställa försörjningen i kristider.
Berätta om verksamheten
Vi brinner för hållbar matproduktion och tar in internationella volontärer. Det är inget som gynnar oss ekonomiskt men vi vill inspirera andra till att börja odla. För något år sen kom ett par från New York hit som inte visste hur man höll en grep. Men nu driver dom en
tillsammansodling mitt i Brooklyn.
Vi kan vara i gång även om resten av samhället inte funkar. Vi får gödsel från våra egna får och bland grönsakerna blandar vi annueller med perenna växter. I skogsträdgården odlar vi specialväxter som valnöt och sichuanpeppar. Och så har vi äpplemusteri, lammkött, ägg och honung.
Hur går det?
Med tanke på att det är ett otroligt äppleår har vi full fart i musteriet. Med sju veckor kvar av säsongen har vi redan mustat 2,4 ton äpplen. Vi säljer våra varor i vår gårdsbutik, via prenumeration och på torget i Alingsås. Direkt från gården. Färskare blir det inte.
Tack Östängs Gård för ert viktiga arbete. Vi gillar hur hållbart ni driver ert jordbruk och att ni inspirerar andra att satsa. Tillsammans är vi starka och får vårt område att växa och må bra.