Meny
Våra företagstjänster
Betala och ta betalt
Företagslån och finansiera
Spara och placera
Pension och försäkring
Internetbank, app och BankID
Er verksamhet

Vi skulle testa en anläggning vi köpt för att se att allt var okej, berättar Melker Larsson som driver Melack Broker. Vi hängde upp ett rör och hällde i lite pulver och när röret kom ut så… Vi ringde SSAB och blev uppkallade direkt eftersom vi plötsligt löst ett problem som branschen jobbat på i 20 år.

Berätta om verksamheten
Den består av två delar. Dels så projekterar och bygger vi lackeringsanläggningar över hela jordklotet. Det blir mycket resande och jag har ett väldigt bra team med mig i det. I den andra delen jobbar vi med ytbehandling. Metoden vi hittade för att applicera termoplast i rör använder vi för att ytbehandla bergsbultar för gruvindustrin. Utöver det jobbar vi med många andra applikationer, som till exempel att blästra och lacka stora volymer gasflaskor.

Hur tänker du kring företagandet?
Jag jagar aldrig kunder och har under åren byggt upp många kontakter och ett schysst renommé. Det blir ringar på vattnet och det är många som hör av sig. Jag lovar inte för mycket och ser till att grejerna funkar. Och när det blir problem ser jag till att svara i telefon. Killarna som är ute och bygger får bra betalt och förutom att de gör ett väldigt bra jobb gör de starkt intryck när de är ute på fabrikerna och jobbar.

Tack Melack för ert viktiga arbete. Vi gillar hur ni bygger ert företag så långsiktigt. Tillsammans är vi starka och får vårt område att växa och må bra.