Meny
Våra företagstjänster
Betala och ta betalt
Företagslån och finansiera
Spara och placera
Pension och försäkring
Internetbank, app och BankID
Er verksamhet

Man måste vilja och tro på sig själv, berättar Alfred Linusson som driver sitt eget företag A Linussons Entreprenad, i Siene utanför Vårgårda. Räkna noga på dina investeringar, ha ordning och reda på verksamheten. Men framför allt, se till att göra det du tycker är kul.

Berätta om dig själv
Jag fyller snart 20 och har alltid haft ett stort intresse för maskiner. Jag har inspirerats av morfar som har drivit egen gård. Men även pappa och min morbror inspirerar mig. Efter studenten började jag jobba på en gård utanför Vårgårda där jag trivs väldigt bra. Min entreprenadverksamhet driver jag vid sidan av det jobbet.

Och då köpte du egen grävmaskin?
Ja, jag fick den för bara några veckor sen. Jag är driven och tycker det är kul när det händer saker, som nu när jag jobbar med att ta bort jordhögen här bredvid. Det är tillfredsställande att se vad man kan skapa med en grävmaskin.

Min grävmaskin, en Volvo EC140BLC med ett grävsystem, är från 2006 men den har ändå mycket kvar att ge. Det är inte så mycket som kan krångla med de äldre maskinerna och det gäller att sköta underhållet ordentligt.

Tack Alfred för ditt viktiga arbete. Vi gillar hur du inspirerar och visar unga företagare att det går att förverkliga sina drömmar. Tillsammans är vi starka och får vårt område att växa och må bra.