Meny
Våra företagstjänster
Betala och ta betalt
Företagslån och finansiera
Spara och placera
Pension och försäkring
Internetbank, app och BankID
Er verksamhet

Hej Moa Jarl, lagkapten för AIF damlag. Grattis till Årets AIF:are! Vad hoppas du din utmärkelse sänder för signaler till alla små tjejer och killar i föreningen?

Tack! Jag hoppas det kan leda till att damfotbollen fortsätter att utvecklas i stan och att både killar och tjejer ser att det går att spela elitfotboll i Alingsås. Vi har satt upp långsiktiga mål om att verksamheten ska byggas upp och det känns bra att vi som representationslag kan visa vägen framåt. Vi har nu tjejlag ända från de som är födda 2018 och framåt.  

Vad betyder föreningslivet för vårt samhälle?
Det är jätteviktigt! Är man på fotbolls- eller handbollsplan får man vänner samtidigt som man håller sig borta från annat som inte är så bra. Man skapar gemensamma mål och lär sig anpassa sig efter andra, passa tider och träna på ett bra sätt.

Vad vill du ge för råd till alla unga fotbollsspelare?
Att vara förebild för de yngre är något vi bär med oss varje gång vi går ut på plan. När du tränar, ge alltid 100% i det du gör. Det har jag försökt anamma under mitt liv. Omringa dig av bra lagkamrater och var i en miljö där du trivs.

Tack Moa och alla i AIF för ert viktiga arbete. Vi gillar hur ni skapar gemenskap och viktig sysselsättning för alla barn och unga runt Alingsås. Tillsammans är vi starka och får vårt område att växa och må bra.