Meny
Våra företagstjänster
Betala och ta betalt
Företagslån och finansiera
Spara och placera
Pension och försäkring
Internetbank, app och BankID
Er verksamhet
Tre män som ler mot kameran

Vi jobbar med våra grundvärderingar för att kunna vara en väldigt bra förening, berättar Hans, Anders och Linus Pihl i Lerum Friidrott. Friidrott är en sport för alla och något vi tittar extra på är paraidrotten, som vi gör vårt bästa för att få in i verksamheten. 

Berätta om föreningen
Vi är en breddförening där det ska vara kul att träna. Friidrott är en familjesport och vi har aktiva medlemmar från 7 till 70 år. Vi expanderar och en av nycklarna för att rekrytera barnen är vår uppskattade friidrottsskola.

Er familj har tre generationer i klubben
Ja, pappa Anders är ledamot och styrkecoach, farfar Hans ordförande och Linus är aktiv och tidigare ledare. Linus startade som åttaåring och mognade till en elitidrottare. Jag var med i Finnkampen förra året, berättar Linus. Det är häftigt att vara med i Kajsa Bergqvists landslag och nu siktar jag på att kvala in till EM.   

Linus, vad är det fina med friidrotten?
Det finns en gren för alla. Du kan springa långt eller korta distanser som jag. Eller så hoppar du, går eller slänger grejer. Du väljer inte gren förrän i 15-årsåldern vilket är ett bra sätt att undvika skador. Och även om man tävlar individuellt så tränar man tillsammans som ett lag.

Tack Lerum Friidrott för ert viktiga arbete. Vi gillar hur ni bygger en förening där alla känner sig välkomna. Tillsammans är vi starka och får vårt område att växa och må bra.