Fjärilen

Det händer något när barn träffar jämnåriga i samma situation, berättar Maria Andersson som är pedagog i Svenska kyrkan och prästen Patrik Hallgren när vi ses på Fjärilen i Herrljunga. Många tror de är ensamma om sin situation och behöver förstå att problemen inte beror på dem.


Vad gör ni på Fjärilen - Stödgrupper i Herrljunga & Vårgårda?

Sedan 2010 bedriver vi hjälparbete för barn och unga i utsatta situationer. Svenska Kyrkan, Herrljunga och Vårgårda Kommun samt IOGT-NTO är med i arbetet. Det finns många olika beroenden och vi stöttar där föräldrarna inte räcker till. Vi skapar ett tryggt rum där barn och ungdomar kan dela med sig av det som är krångligt och trassligt i familjen. Vi dömer ingen och försöker ge verktygen de behöver. Vi samtalar, serverar mat när de kommer hit från skolan och leker tillsammans.
 

Vi fick Sparbankshjärtat av Marie Westlund på Sparbanken Alingsås som vi ska använda till att sprida ordet om oss och vår verksamhet. Vi vill bli ett känt ansikte så att barnen och ungdomarna hittar oss. Det är även viktigt att elevhälsa, socialtjänst eller lokalvårdaren i skolkorridoren hjälper oss fånga upp dem som behöver hjälp.