Att vara med när kunders drömmar blir verklighet är häftigt

Jag har alltid varit väldigt intresserad av sport och idrott, berättar Staffan Svantesson som är VD på Sparbanken Alingsås. Ge mig en boll och jag klarar lätt att springa fyra snabba varv runt Nolhaga. Något annat jag gillar är teknisk cykling med min mountainbike. 

 

Berätta om när ditt jobb kändes viktigt.

Att få vara med när kunders drömmar blir verklighet är häftigt. Jag är genuint intresserad av människors utveckling och att se drömmar infrias gör mig glad. Både i min yrkesroll och som medmänniska. Jag minns särskilt två systrar som drömde om att jobba tillsammans. Det var dom som gjorde allt hårt jobb men det var ändå en skön känsla i att kunna stötta. Vi är fortfarande vänner och jag är imponerad av alla som har mod och förmåga att starta och driva företag.

 

Vad betyder banken för företagarna?

Även om man som företagare brinner för sin idé är det svårt att kunna allt. Då har man stor nytta av oss som bollplank. Vi vill vara din långsiktiga partner, rådgivare och leverantör. Där tycker jag att sparbankerna är unika. För oss handlar inte allt om affären. Vi brinner också för människan och företagens utveckling vilket leder till samhällsutveckling och arbetstillfällen.  

 

Tusen tack Staffan!