Center of Innovation och Fokus Herrljunga beviljas stöd

Vi tog ett snack med Johanna Heleander, näringslivssamordnare i Vårgårda Kommun och som har varit med och ansökt om stöd genom Sparbankshjälpen.

 

Först av allt: Grattis till fina resultatet i Svenskt Näringslivs enkät.

Tack, det är jätteroligt. Vi är framförallt glada över att hamna så högt på service och förståelse för företagarnas villkor. Det är ju de viktigaste värdena.

 

Center of Innovation har blivit beviljade ett stort bidrag från Sparbankshjälpen. Vad händer nu?

Vi skrev ansökan tillsammans med Fokus Herrljunga och det handlar om två saker: 

  • Om man har en stark idé kan man söka medel av oss. Det ska gynna det lokala näringslivet och kan handla om en ny affärsidé, samarbete med en ny partner eller någon form av omställning. Det kan ju också vara så att vi är vägen till ytterligare finansiering. Läs mer här.

 

  • Vi kommer sätta ihop ett ambitiöst utbildningsprogram eftersom det är bra att utnyttja den här ofrivilliga situationen till att utveckla sig själv eller sina medarbetare. Kompetensutveckling och utbildning känns som en investering i framtiden och rustar förhoppningsvis våra företag på ett bra sätt, det kan vara allt från att få alla medarbetares licenser på plats till att gå en utbildning i sociala medier.

 

Slutligen, har du några hemestertips?

Åk till Tämta och bada! Och på vägen dit tycker jag du ska köpa med dig fika från något av våra bagerier där det mesta görs från grunden!