Solrosor i Ljung

Vi har gått samman för Barncancerfonden

Solrosorna är väldigt vackra och många kommer hit för att plocka, berättar Jonas Holgersson som tillsammans med kusinen Torbjörn driver gården i Gudmundstorp i Ljung. Cyklister fyller cykelkorgarna och andra åker hit ända i från Borås eller Alingsås. Det känns väldigt bra eftersom intäkterna går direkt till Barncancerfonden.

 

Berätta mer om satsningen

Gäsene Mejeri har tagit initiativet och många av oss bönder som äger mejeriet har gått samman. Runt mejeriet finns ytterligare 6 större odlingar och minst lika många till odlar solrosor i mindre skala. Man kan komma till några av våra gårdar och plocka själv. När du är klar scannar du Swish-koden på skyltarna och pengarna går till Barncancerfonden. Förra året gick intäkterna till stödet för Ukraina, vilket passade bra eftersom solrosen är landets nationalblomma och symbol för deras motstånd.

 

Hur går försäljningen?

Det går väldigt bra och hittills är mejeriet uppe i runt 40 000 insamlade kronor. Det känns som att vi jobbar för en bra sak. Jag har klippt gångar så att du enklare kan komma åt blommorna. Odlingen här är ungefär en hektar och solrosorna är väldigt tjusiga att titta på. Blommorna kommer nog hålla sig fina till mitten av september. Minst.   

---

Tack för Jonas, Gäsene Mejeri och alla dina kollegor för ert viktiga arbete. Vi gillar hur ni samarbetar för att samla in pengar till Barncancerfonden. Tillsammans är vi starka och får vårt område att växa och må bra.