Jon Petersson, vår nya biträdande kontorschef i Lerum

Jag lirade blås tidigare men nu försöker jag lära mig spela gitarr, berättar Jon Petersson som är biträdande kontorschef i Lerum. Det är en riktigt stor utmaning och jag kan ju ingenting. Men vår lilla dotter kommer nog tycka om det, i alla fall i början, skrattar Jon.

Vad jobbar du med?
Jag började på Sparbanken Alingsås för tre månader sen och lockades av den lokala anknytningen och att få ge tillbaka till samhället. Mycket av jobbet handlar om att coacha våra medarbetare och vi pratar mycket om sparbanksidén på kontoret. Jag har spelat bowling i elitserien och den sporten liknar faktiskt bygget av ett bankkontor. Det handlar om att skapa ett starkt lag av duktiga individualister. Då blir kompletterande kompetenser starka tillsammans!

Vad ger du får råd till våra kunder?
Oavsett om du är privat- eller företagskund tycker jag det är en bra idé att ta hjälp av våra rådgivare. De har byggt upp stor erfarenhet och kan hjälpa dig till en sund och hållbar ekonomi. Du kanske vill bygga ett sparande eller kunna unna dig ett fritidshus till pensionen? Är du företagare kanske du vill förfina eller utveckla verksamheten och då finns vi här som en stabil partner som kan hjälpa dig nå dina mål.

Som ett gediget bowlinglag?
Just så!