Velox Freerun

Jag är inblandad i det mesta utom att hoppa, säger Benny Bengtsson med ett leende när vi slår oss ned i köket på Velox Freerun för en pratstund. Bokföring, sponsring, klubbkläder och allt annat. Eller som nu, när min dotter och tränaren Anja behöver ny kabel till ljudanläggningen.

 

Varför sökte ni Sparbankshjälpen?
Många föreningar tappar medlemmar i 15-årsåldern och nu satsar vi på att locka fler till oss och sporten Parkour. Därför erbjuder vi högstadiet och gymnasiet att komma hit och testa att träna helt gratis. Nolhagaskolan har varit här med 4 klasser och Alströmergymnasiet och övriga högstadieskolor är gå gång. Det var mycket uppskattat! Vi är väldigt tacksamma över stödet från Sparbankshjälpen och utöver skolsatsningen har vi investerat i 7 nya plintar.

 

Varför ska man testa Parkour?
Barn gillar att klättra och hoppa och vi har inga tävlingar eller krav på prestation. Var och en gör det man själv tycker är roligt utifrån sina egna förutsättningar. Här finns 400 kvadrat med all utrustning du kan tänka dig. Voltgolv, en säker skumgrop, trampolin, räck och massor av plintar.


Härligt Benny! Lycka till.