UF-företaget Delight

Posta inte detta innan 23:e november är ni snälla ber Erik, Joel, Tiva, Nellie, Sebastian och Oliver som driver UF-företaget Delight. Just nu är det slut på lagret men då kommer webbshopen vara välfylld igen. Välkomna in för att köpa, fortsätter de.


Berätta om ert UF-företag
Vi tillverkar doftljus med lokal anknytning. Vi ville hitta namn kopplade till Alingsås och frågade Café Viola om vi fick döpa ljuset som doftar kanelbullar efter dem. Det gick bra och vårt andra ljus Tomteparaden doftar såklart jul. Utöver det producerar vi ljus från återvunna ljusstumpar och konservburkar.

Hållbarhet är viktigt för oss och vi jobbar med svenska råvaror. Stearinet är baserat på soja istället för råolja och dofterna köper vi från Doftköket. Etiketterna trycker vi här i stan.

Vilka förväntningar har ni på UF-perioden?
Vi hoppas få erfarenhet inom företagande och nu när det börjat så bra får vi mersmak! Vi blir mer drivna och lär oss hur mycket arbete som faktiskt krävs. Vi var nog lite fega när vi räknade på volymer men snart hittar ni vi våra fina ljus på hyllan igen.

Det låter som en bra plan
Ja, nu taggar vi upp! Det tar en timme att tillverka 4 ljus så nu gäller det att kraftsamla för att öka produktionstakten.

Härligt. Heja er på Delight!