Tecken & Tolk

Jag var med på en pressträff med Folkhälsomyndigheten och skulle tolka namnet på ett laboratorium, berättar Ulf Liljenbäck som är en av ägarna till Tecken & Tolk. Jag hörde inte riktigt och bokstaverade Sci-fi labbet, samtidigt som jag tittar på kollegan Thomas som bryter ihop.

Hur har året varit?
Många tror vi teckenspråkstolkar har mycket att göra eftersom jag syns så ofta på TV. Men det har det varit utmanande, vi behövs ju när människor träffas. Det gäller att ta vara på allt. Det var tur att jag tackade ja till första pressträffen. Nu har jag tolkat 125 träffar av 140 möjliga.

Det är ett viktigt jobb
I ett inkluderande samhälle lämnas ingen utanför. Hörselnedsättning innebär socialt utanförskap. Dels i offentliga sammanhang, dels privat. Föräldrar till ett dövt barn ska lära sig ett nytt språk mitt i det hektiska småbarnslivet.

Du är även delägare i Vårgårda Flygfält?

Fallskärmshoppning är min grej och jag tävlar i landslaget. Att stå inför direktsändning och höra orden "Välkommen till…" är samma känsla som att vänta på signalen på att man ska hoppa ut från planet. Samma adrenalin-kick. Nu kör vi, ingen återvändo.


Tack Tecken & Tolk.

Ni är en viktig kraft som skapar jobb och inkludering. Går det bra för er går det också bra för vårt samhälle.

Tillsammans är vi starka.