Stötta Alingsås!

Jag har aldrig pluggat så hårt och länge för att sedan kasta en titel i sjön. Fredrik Olsson berättar med ett skratt om sin resa från att vara delägare i revisionsbyrå i Stockholm till att flytta hem och börja jobba i familjeföretaget Lundgrens. 

 

Varför drog ni igång Stötta Alingsås?

Tifosi gick rätt bra men Lundgrens i Sollebrunn tappade nästan alla intäkter när Coronakrisen kom. Vi kände att vi var tvungna att agera ruskigt snabbt. Vi tog fram ett hjälplotteri för föreningarna men insåg snabbt att handeln hade det allra värst. Genom Stötta Alingsås kan vi se till att alla vinstpengar återinvesteras lokalt. På så sätt vinner både föreningsliv och handeln samtidigt som det är bra för oss. 

 

Hur tänker du kring att du själv synts så mycket?

Vi ville verka snabbt och då tänkte jag att det går snabbast om jag gör det själv, tillsammans med brorsan David Olsson förstås! Vi brinner ju för detta och har en stark relation till föreningarna. Jag tror jag själv varit aktiv i sju av föreningarna som är med. 

 

Vad händer efter krisen?

När man summerar tror jag att det är de mest kreativa och modiga som går vinnande ur det. Det gäller att ställa om nu och göra grejer som finns kvar efteråt. Efter allt detta är vi redo att gasa på. Det kommer nog finnas stark energi och skaparglädje i samhället då.

 

Bra där Fredrik och Johan. Lycka till!