Starks Flis

Vår flis blir till bränsle för värmeverk i städerna runt omkring, berättar Martin Stark när vi träffar honom och hans bror Peter vid flismaskinen i skogen utanför Asklanda. Det här är en klimatsmart och förnyelsebar energikälla som bidrar med noll utsläpp samtidigt som energieffektiviteten är hög. 

 

Berätta om Starks Flis

Jag började min bana i skogen redan vid 16 års ålder och brorsan och jag startade vårt gemensamma aktiebolag 1990. Flis används i stor utsträckning som värmekälla i städerna och vi har satsat på vår maskinpark genom åren. Tidigare i år fick vi utmärkelsen Årets Företag i Vårgårda. Som entreprenör är priser kanske inte det viktigaste men det är klart att det är roligt att bli uppskattad. 

 

Hur ser ni på framtiden?

Jag tror vi kommer fortsätta i den här skalan. Jag och min bror vill vara med i verksamheten och köra maskin. Blir företaget för stort riskerar vi att tappa den dagliga kontrollen. Att köpa maskiner är ju det enklaste, att få allt att fungera med logistik och underhåll är det svåra. Jag tror att vi och våra 13 duktiga medarbetare tjänar på det jobbar så här.  

 

Tack Martin och Starks Flis!  

Ni är en viktig kraft som skapar jobb och miljövänligt bränsle för klimatsmart uppvärmning. Går det bra för er går det också bra för vårt samhälle.  

  

Tillsammans är vi starka och får vårt område att växa.