Sörgårdens Såg och Lantbruk

Vi hälsade på Sörgårdens Såg och Lantbruk i Jällby för att titta på verksamheten. Det är spännande att se hur de moderniserat mjölkproduktionen där både utfordring och mjölkning är robotiserad. Arbetsmiljön är modern och ljus där både personal och djur trivs.

- Vi visste att de skulle bli bra för oss som driver gården men det är härligt att se att djuren mår så bra, berättar David Johansson.

 

Hur ska man tänka kring framtidens jordbruk?

- Man lär sig så mycket. Alla misstag man slipper göra om, skrattar Linnea Halén. Nu kan vi följa varje djur och se hur de mår. Det gör jobbet enklare och vi kan snabbare ta hand om djuren ifall det skulle behövas, fortsätter Linnea.

 

Hur påverkas ni av Coronaviruset?

- Vi håller igång så gott det går och har vidtagit försiktighetsåtgärder. Vi håller oss borta från andra människor, djuren måste ju skötas även om världen står still. För närvarande är skogsverksamheten stängd på grund Coronaviruset, berättar Linnea.

 

Hur lockar man ungdomar till det moderna lantbruket?

-Vi hade kommunens åttondeklasser på studiebesök i höstas, berättar David. Det är häftigt att se hur få mobiler som faktiskt är uppe. En av ungdomarna är kvar här som praktikant. Fantastiskt bra!

 

Tack Sörgårdens Såg och Lantbruk. Ni är en viktig kraft som skapar sysselsättning i Herrljunga. Går det bra för dig och ditt företag, går det också bra för vårt samhälle vilket sätter sina avtryck hos många. 

På bilden: David och Anna Johansson