Sellmans uti Lerum

Vi kommer nog aldrig bli miljonärer men vi har väldigt roligt, berättar PG som tillsammans med sin fru Pernilla driver Sellmans uti Lerum. Mina föräldrar startade butiken för 60 år sedan och det är fortfarande lika roligt att få komma hit och tjöta med folk, fortsätter PG.

 

Hur är det att driva butik i Lerum?

Haha, jag har aldrig jobbat någon annanstans så jag ska väl inte uttala mig. Men här i Lerum har vi väldigt lojala kunder och det märks ännu tydligare i Coronakrisen. Lerumsborna värnar verkligen om oss. 

 

Det är härligt att driva en butik där tre generationer kommer och handlar. Det är det som gör det så roligt. När vi säljer en kostym till studenten, ny skjorta till pappa och en fin slips till farfar. 

 

Den fysiska butiken står för stora utmaningar men det är faktiskt så att näthandeln hjälper oss som jobbar med kvalitetsvarumärken. En Eton-skjorta kostar ju ungefär samma oavsett var du köper den och våra kunder kollar runt på nätet och kommer in i butiken och handlar.  

 

Du är ju uppväxt i den här butiken, vad skulle du vilja ge för råd till den yngre generationen?

Våga göra fel. Min pappa lät mig göra misstag och det sved ibland. Men det är så man lär sig. Och vi äldre måste släppa fram de unga och ge dem chansen.

 

Kloka ord PG. Tack!