Perssons Trä

Kan vi inte prata om Ankarstiftelsen istället? Det är roligare än att prata om brädor. Jag tar en kaffe med Mathias Persson som är VD på Perssons Träteknik i Bergstena och han svänger snabbt in samtalet på deras ideella arbete i Colombia.

 

Vad är handlar det om?

Vi är med och bygger skolor så att behövande barn i Colombia kan lära sig läsa och skriva. Vi har varit dåliga på att berätta om det men när det kom fram internt kom en av medarbetarna med ett fantastiskt initiativ. De ville också vara med och såg själva till att arbeta en dag utan lön. Vi bidrog med lika mycket vilket gjorde att vi kunde bygga den tredje skolan. Nästa steg är en fängelsemission där före detta kriminella bygger rollatorer. Alla vinner på detta! De tidigare fångarna kan skapa ett nytt liv och människor får tillgång till fina hjälpmedel. Verklig samhällsnytta.

 

Hur går det för er då?

Vi har en väldigt fin utveckling i våra företag Alingsås Huspaket och Perssons Träteknik. Det har öppnats dörrar vi inte trodde fanns. Vi har nischat oss och blir bättre och bättre på det vi gör. Vi har blivit en viktigare del i värdekedjan och är på väg upp i nästa division. 

 

Det låter som att vi ska ha ögonen öppna för vad som händer i framtiden? 

Ja det tycker jag nog, skrattar Mathias hemlighetsfullt.