Mötesplats Stora Mellby- ett lyft för barn och unga i Bjärke!

Här blir det väderskyddad spontanidrottplats, säger Bengt Mökander och pekar på slänten bakom oss. Du menar uterink med tak? undrar Börje Andersson, eldsjäl i Stora Mellby med ett snett leende.

 

Vad är Mötesplats Stora Mellby?

För fem år sen funderade vi på aktiviteter för barn och unga i bygden. När vi har is är det full fart från morgon till kväll men i år har det inte blivit någon is. Rinken behövde fixas och vi kanske kunde göra mer? Med konstgräs funkar platsen alla årstider. På vintern spolar vi is och taket håller kylan inne. På sommaren blir det en väderskyddad plats för barnen och skolan. Vi kommer ha kulturella arrangemang som midsommar och skolavslutningar och lokala åkaren har lovat att backa upp lastbilen när vi behöver scen.

 

Har det varit mycket jobb?

Det gäller att ha spetskompetens och vi har haft tur. Det har flyttat in riktigt kompetenta människor och de har varit avgörande för projektet. För att inte tala om alla ideella krafter som gjort ett fantastiskt jobb. Vi förbereder nu för etapp 1 som består av markarbete, konstgräs, sarg och tak. Vi börjar i maj och det ska vara klart sista oktober. I nästa etapp, under 2021-2022, bygger vi kiosk, allmän toalett, avbytarbås och förråd.

 

Stora Mellby SK har fått gott stöd till projektet av Leader Göteborg Insjörike (EU-pengar), Alingsås Kommun, Lions Bjärke och Sparbanksstiftelsen Alingsås.

 

Vanligtvis utarmas landsbygden men nu går vi i motsatt riktning!