Mellby Rör

Pappa var rörläggare här och jag började åka med redan i åttan, berättar Mikael Persson som är delägare och ordförande i Mellby Rör. Eftersom jag hängde mycket på kontoret sa den dåvarande ägaren ”ta en ekonomisk linje på gymnasiet så har du jobb när du är klar”. Haha, sedan har jag blivit kvar.
 

Hur är det att driva företag på landsbygden?
Vi har en hyfsat stor marknad och når många utan att behöva åka långt. Vi finns i Alingsås, Trollhättan och i Stora Mellby och våra vita bilar är bästa reklampelaren. Jag tror man gärna handlar lokalt på landsbygden och vi har många trogna kunder. Vi försöker ge tillbaka genom att stötta föreningslivet i vårt område. Föreningarna är så viktiga för hela samhället. Ungdomarna har något att göra och nätverket man får gör det lättare att komma in i gemenskapen.


Hur fungerar du som ledare?

Det är medarbetarna som driver företaget framåt och jag försöker delegera så mycket ansvar som möjligt. Montörerna är varumärket i kundens ögon och är därför väldigt viktiga för oss. Jag försöker prata med dem så ofta som möjligt. Och eftersom vi är så många delägare finns ett härligt engagemang.


Tack Mellby Rör!

Ni är en viktig kraft som skapar sysselsättning och viktiga jobb i vårt område. Går det bra för er går det också bra för vårt samhälle.

Tillsammans är vi starka och får vårt område att växa.