Martin Falklind- När jag började resa till alla dessa häftiga platser förstod jag vad vi håller att förstöra.

Jag fick första filmkameran när jag var tio, berättar naturfilmaren Martin Falklind när vi ses vid Torskabotten i Tollered en morgon i juli. Varje rulle fångade 3,5 minut och filmen var ganska dyr. Jag fick spara länge och när rullen kom tillbaka blev det filmvisning.


Berätta om ert företagande

Mitt starka engagemang började när jag blev chefredaktör för Fiskejournalen för 20 år sen. Miljöintresset var längst ner på listan över läsarnas intresse. När jag slutade för 3 år sen låg det topp 5. När jag började resa till alla dessa häftiga platser förstod jag vad vi håller på att förstöra.


Min sambo Maria Ålander och jag driver företaget. Det handlar om pannben och att bygga runt projekten. Eftersom vi ibland är samhällskritiska i jobben är trovärdigheten jätteviktig. Inte ens en sponsrad chokladbit smyger sig in i våra filmer.


Vad händer nu?
Vi slutför nu Fiskarnas Rike där vi i tre filmer följer vattnets väg från fjälltopp till hav. Det blir häftiga naturfilmer där vi även visar vad vi gjort för ont för våra vatten och samtidigt lyfter goda exempel på lösningar. Det är det största naturfilmsprojektet om vatten i Sverige. Filmerna sänds i höst och vi planerar att använda materialet till bland annat utbildningsmaterial för ungdomar.


Tack Martin för ditt starka engagemang och att du sprider ditt viktiga budskap!