Johanna Fogelberg- vinnare årets UF-lärare Älvsborg

Jag lever min dröm och gör det jag brinner för, utbrister Johanna Fogelberg som är UF-lärare på Alströmergymnasiet. Ju mer jag tror på det ju bättre går det och vi eldar på varandra, jag och eleverna.

 

Grattis till utmärkelsen årets UF-lärare i Ung Företagsamhet Älvsborg
Tack! Jag vill knyta näringsliv och skola tätare. Eleverna ska vilja stanna i Alingsås eller komma tillbaka när de utbildat sig. I det är UF är en fantastisk möjlighet. Eleverna får träffa riktiga företagare och får fantastisk respons från näringslivet. I långa loppet lönar sig det ur ett nationalekonomiskt perspektiv.

Vad är det viktigaste de lär sig?

Det är det närmaste de kommer företagandet utan att ta risker. De får inblick i hur mycket tid det tar. Hur otroligt mycket jobb som krävs för att gå med vinst. 9 månader går snabbt och de har varit fantastiskt duktiga!

Hur ser planerna ut framåt?
Nästa år startar vi UF-företag i Bygg- och Elprogrammen. Det blir jättespännande eftersom de yrkesgrupperna ofta driver företag. I framtiden vill jag se UF-företag över programgränserna. Det är ju så företag ser ut i verkligheten!

Tack Johanna!
Du är en viktig kraft som hjälper ungdomar se glädjen i entreprenörskapet. Ditt arbete skapar utveckling och gör att det går bra för vårt samhälle.

Tillsammans är vi starka och får vårt område att växa.