Intervju med Torarica

Det är många som vill stötta den lokala handeln just nu. Samtidigt så uppmanas vi att stanna hemma så mycket som möjligt. Fastighetsägaren Joakim Engdahl har tillsammans med sin hyresgäst Restaurang Torarica i Lerum kommit på nya smarta sätt att ta sig an utmaningarna i samband med coronaviruset.

 

Hur kom ni på idén?

Det satt i ryggmärgen, berättar Joakim. Först halverade jag Restaurang Toraricas hyra och sen körde jag hit min foodtruck-vagn. Och efter påsk tar vi nästa steg och börjar med utkörning.

Lova att du nämner Relokator, förmanar paret Szanto som driver Torarica. De kommer hjälpa oss att köra ut maten i Lerumsområdet. Det kommer bli jättebra, man ringer och beställer, swishar och så kommer vi med maten.

 

Hur har kunderna reagerat på förändringen?

Kunderna reagerar väldigt positivt och försäljningen ökar faktiskt. Nu kan man köpa mat utan att behöva gå in i restaurangen. Vill de ändå äta inomhus så går det fint. Vi har delat av matsalen i avdelningar så att alla kan äta säkert, berättar krögaren Erik Szanto. Och genom att ta vara på allt och erbjuda frysta portioner i luckan minskar vi dessutom svinnet.

Det här är ett värmande exempel på när lokala företagare går samman för att hjälpas åt i krisen. 🧡