Tack Sven och Jutabo

Vi blev väldigt glada, utbrast Sven Henriksson, VD för Jutabo Bostadsutvecklaren, när vi kom för att gratulera till priset för Årets Hållbarhetsföretag i Lerum. Vi har varit nominerade till årets företag två gånger tidigare men det här känns bättre. Det börjar nog slå igenom att vi skapar kvalitetsbyggnader och att vi satsar på bygga hållbart och energismart. En härlig bekräftelse!

 

Varför tror du att just ni vann?
Jag tror det handlar om att vi skapar välplanerade och vackra bostäder. En bostad är ju en stor investering som vi vill att man ska vara stolt över. Och så måste man prata så att människor förstår. Om vi bygger bostäder som ligger långt ifrån kollektivtrafiken blir vårt hållbarhetsfokus tydligare om det ingår en elcykel i köpet än om vi pratar om miljön i allmänhet.

Hur är det att driva företag i Lerum?
Jag har jobbat på stora företag innan och att verka lokalt i här Lerum är som natt och dag. Det är lättare att få tag i folk här och man slipper känna att alla beslut ska upp till Stockholm. Här hjälps man åt och det går snabbare i till exempel förhandlingar.

Vad är viktigt för dig dom företagare?
Vi är väldigt engagerade i utvecklingen av samhället här i Lerum. Det är viktigt att det flyttar fler människor till Lerums centrum. Det har inte byggts några bostäder i centrala Lerum på länge och vi måste få till ett mer levande centrum genom att se till att det blir fler bostäder här.

 

Tack Sven!

För oss är du en viktig kraft som skapar utveckling och viktiga jobb här i Lerum. Går det bra för dig och ditt företag, går det också bra för vårt samhälle.

 

Tillsammans är vi starka och får vårt område att växa.