Tack Michael och Endorfin

Vill du ha en kaffe? Frida lämnar över den rykande koppen med ett stort leende och bjuder på ett varmt handslag. Vi är på Endorfin för att prata med Michael Svanöe om hur de gjort för att bygga upp sin verksamhet i Lerum och Alingsås.

 

Michael Svanöe, hur kom det sig att ni startade Endorfin?

Det började med att jag sålde gymutrustning till Christer. När vi fick reda på att Lerum Sportcentrum skulle säljas struntade jag i löpbanden och hoppade på. Folk tyckte vi var galna. Vi tog över 2010, satsade järnet, byggde om under flera år och 2013 bytte vi namn till Endorfin. Det var ett härligt namn förknippat med känslor. Därifrån kommer ju namnet, Endorfin, lyckohormonet. I Alingsås öppnade vi december 2013 i fantastiska lokaler och det var verkligen en rejäl satsning som många ifrågasatte.
 

Vad är viktigast i er verksamhet?

Personalen och delaktigheten! Man kan ha hur mycket fin utrustning som helst men det viktigaste är att ha med sig personalen. Jag är jättestolt över att en stor klubb som vår kan ha den kontakten med medlemmarna. Det är mycket hjärta. Mycket känslor. Vi jämför oss inte med konkurrenterna, utan försöker att varje dag vara den bästa versionen av oss själva. Då blir det bra. Vi ska ju finnas här länge.
 

Vad skulle du gett dig själv för råd om du träffade Michael 2010?

Då handlade allt om att lära mig verksamheten. Reception, PT och att vara instruktör. Jag gillade farten och ville vara involverad i allt som hände. Det var nog bra för mig då, men idag har jag absolut inte det behovet. Nu vill jag att så många som möjligt ska känna att de kan ta beslut. Det handlar om att skapa en stark kultur. Så rådet till mig själv? Det skulle nog vara att dela med mig av det jag vet tidigare. Men, det är nog ett råd som jag kommer att få ge mig själv igen om ett år, avslutar Michael med ett skratt.


Tack Michael!
För oss är ni en viktig kraft som skapar utveckling och viktiga jobb i Lerum och Alingsås. Går det bra för dig och ditt företag, går det också bra för vårt samhälle.

 

Tillsammans är vi starka och får vårt område att växa.