Tack Eivind och Elpro!

Pudeln Theo nafsar kärleksfullt på min hand och springer glatt före till kontoret. Där träffar jag Eivind Ottoson, som sedan 37 år driver Elpro i Alingsås. Vår nya lokal är viktig i marknadsföringen! Våra kunder vill se att vi satsar och att vi har kapaciteten att ta hand om dem, berättar Ottoson.

Hur går det för er?

Jo tack, det går väldigt bra. Omsättningen ökar och vi vill mer. Vi får fler kunder inom miljö- och energiteknik vilket känns väldigt bra. Det kan till exempel handla om avgasrening för båtar eller energilagring. Det är väldigt spännande. Vi står väl rustade i våra nya lokaler och håller precis på att installera en ny maskin som kommer hjälpa oss effektivisera kabelbearbetningen. En annan stor satsning är vår ISO-certifiering.

Berätta lite om ert samarbete med Alströmergymnasiet

Elpro jobbar väldigt nära Alströmergymnasiet och eleverna som läser automation. Vi var med och utvecklade programmet till vad det är idag och säger aldrig nej till praktikanter. Det är faktiskt så att fler än hälften som jobbar i produktion gått där. Det gäller att ge praktikanterna rejäla utmaningar. Därför sätter vi en ritning i händerna på dem och så får de bygga ett skåp. Att vi sedan byggt in fel i ritningen så de måste felsöka och åtgärda gör övningen extra intressant.

Vad är aktuellt just nu?

Vi invigde våra nya fina lokaler den 2 mars. Det känns bra att få visa upp vårt hus. Processen att flytta hit har gått väldigt bra. Vi jobbade en helg och personalen ställde upp och gjorde ett fantastiskt jobb. Vi var faktiskt klara snabbare än planerat.

Bra jobbat. Och lycka till Eivind. Tillsammans är vi starka och får vårt område att växa!