Hilma och Evert

Jag pluggade fem år till statsvetare och hamnade i ett restaurangkök, resonerar Linda Kroon som driver Hilma och Evert i Tollered. Man blir bred och kan sätta maten i ett sammanhang. Det är mitt ess! Kocken som kan skriva debattartiklar, fortsätter Linda skrattande.

Hur började det?
Som statsvetare jobbade jag med näringslivsfrågor. Efter att ha jobbat teoretiskt ville jag prova på riktigt. Det började med mat och event, café och handelsbod i Lerum. När den här underbara lokalen dök upp föll allt på plats. Här kan man ha fest eller bara komma och laga mat. Vi jobbar även med catering och har massor av planer.

Berätta om namnet
Hilma är mammas gammelfaster och jag har alltid sett upp till henne. Hon var entreprenören som startade hembageri vid 50 års ålder. Nu har jag äntligen hittat en värdig plats för oljemålningen av henne. Det känns så bra när hon tittar på när jag lagar mat. Evert är min mans farfar och han drev mataffär i Skara. Generationer av matglädje!

När vi öppnade för ventilationen hittade vi tre gamla barnsängar under taket. Utrymmet blev alkov och ett perfekt häng för vår dotter. En gång höll jag på att glömma henne där. En annan gång tog min man stegen utan att märka att jag var där uppe.

Ett riktigt entreprenörsliv
Haha, det kan man lugnt säga.