Hektors Blommor

Jag startade min bana i just den här lokalen för 35 år sen. Då gick jag på högstadiet och jobbade extra med blommor, berättar Johanna Hektor som äger Hektors Blommor, när vi sitter och fikar inför Kristi Himmelsfärdshelgen. När lokalen plötsligt blev ledig kände jag att det här ska jag göra!

 

Är det en bra blomdag idag?

Det blir en bra helg! Frosten är borta, solen tittar fram och alingsåsarna satsar på sina trädgårdar. Vi säljer inte så mycket gå-bort-blommor nu, men det har vi tagit igen på all energi våra kunder lägger på trädgården. 

 

Det går förhållandevis bra och årstiden är på vår sida. Våra kunder är en bra mix av privatpersoner, många av stans företag och Alingsås Kommun. Och så levererar vi mycket blommor hem till alla nära och kära som man inte kan besöka. Många beställer fina blommor till sina föräldrar, sjukskrivna kollegan eller till ensamma mostern. Det känns som att omtanken i samhället har ökat.

 

Hur är det att driva blomaffär just nu?

Vi är ett bra team i butiken och jag tycker verkligen att man hjälps åt i Alingsås! Det känns som att vi verkligen tror på lokal samverkan här i stan. Det behövs ju om man vill ha en levande stad och jag själv tänker mycket på att handla lokalt och att välja svenskodlat så mycket det bara går.

 

Bra Johanna! Tillsammans är vi starka.