Grand Hotel Alingsås

Det har hänt något bra i stan! Anna Hartman, ägare av Grand Hotel Alingsås resonerar över den mer positiva självbilden hon ser hos alingsåsarna. Det känns som vi är mer stolta över vår stad nu än när jag kom hit 1992. Eller hur, fortsätter hon?

 

Ni sitter ju mitt i krisens epicentrum, berätta.

Det är inte lätt, men det finns ett liv efter varje kris. Hela vår affärsidé handlar om att finnas här. Titta bara på vår logga, en stiliserad potatisblomma! Det är hit till vår stad man ska vilja komma och vi jobbar hårt med att skapa vad vi kallar reseanledningar. I samarbete med Alingsås Kommun har vi skaffat 6 cyklar man kan hyra. Vi fixar picknick-korgen och sen är det bara att trampa iväg. Tyskar till exempel, de älskar vandringslederna, småstaden, trähusen och caféerna. Och Nolhagaparken och Mjörn förstås! Det finns enorm potential i det. Det blir viktigare med hållbart resande och vi är ju ett Svanenmärkt hotell.

 

Vi har valt att hålla öppet och en bra sak är gymnasieelevernas lunch. Numera kan de komma hit och hämta ut sin lunchlåda. Vi kör även ut mat till företag om man vill.

 

Hur kan vi alingsåsare hjälpa till?

Var stolt över din stad och bjud hit fler vänner och bekanta. Då kommer vi få gäster på hotellet! Ni är våra bästa ambassadörer.

 

Tillsammans är vi starka Anna!