Gerdas Bageri

Jag har aldrig varit morgonmänniska så att gå upp 02.00 är en utmaning, berättar Christina Andersson som är ägare av familjeföretaget Gerdas Bageri. Men två väckarklockor på rejält avstånd från sängen funkar bra. Den ena är inställd på bruset mellan kanalerna och den andra spelar radio. Bästa kombon för mig.

 

Hur tänker du som företagare?
Det är viktigt att utvecklas och veta värdet av vad man säljer. Du måste ha personal som trivs och har kul på jobbet, annars blir det ju inget. Och att vi har så många härliga stamkunder visar hur viktiga personliga relationer är.

 

Det finns mycket vi vill göra och nu ser jag fram mot att driva företaget framåt. Jag vill rusta upp lokalen och utveckla sortimentet. Kanske framför alltmer goda bullar, bakelser och tårtor. Det är hög kvalitet på råvarorna och bageriet är kärnan. Butiken är en bonus.

 

Det låter härligt att jobba i ert familjeföretag!
Pappa köpte bageriet 1980 och är fortfarande kvar. Haha, nu har han det hur lugnt och fritt som helst. Han börjar inte förrän 06.00 och är ledig hela helgen. Rena räkmackan. Jag började här som 14-åring och nu har jag börjat dra hit mina egna söner. Förr var det jag, men nu är det pojkarna som går här och äter chokladdoppade maränger.

 

Tack Christina och Gerdas Bageri för att ni ser till att vi kan umgås och äta gott hembakat. Tillsammans är vi starka och får vårt område att växa och må bra.