FH Skog

Ojdå, kom du körande från det hållet? Undrar Per Hällnevik, delägare till FH Skog, när vi ses vid den nya skogsmaskinen i markerna utanför Gräfsnäs. Ja då förstår jag verkligen varför du ringde för att fråga om vägen skulle vara så smal.

 

Berätta om den nya maskinen
Vår nya slutavverkningsskördare kom igår och just nu är John Deere här för att hjälpa oss komma i gång. Den tidigare maskinen hade gått sina timmar och den nya är nummer åtta i maskinparken. Hytten är nivåreglerande och arbetsmiljön är riktigt bra. Maskinen är uppkopplad mot molnet och när vi kapat trädet registreras volymen samtidigt som GPS-koordinaterna skickas till vår andra maskin så att den vet precis var den ska hämta upp stockarna.

 

Hur ser du på vikten av ett hållbart skogsbruk?
Det är skogen och jorden som är själva grunden i vår omställning. Vi binder koldioxid och i framtiden tar vi drivmedel från skogen. Hus ska självklart byggas av trä och i vårt arbetssätt skyddar vi skogen och skapar avsättningar med höga naturvärden.

 

Hur ser era planer ut?
Vi är på en nivå i företaget som vi är tillfreds med för tillfället. Det är en bra storlek som gör att vi kan vara lyhörda mot våra kunder och hålla en hög servicenivå. Vi är nio anställda och avverkar cirka 120 000 kubik varje år vilket motsvarar ungefär 7 timmerbilar om dagen, året runt.

 

Härlig att höra Per. Lycka till framöver!