Elenergi Väst

Jag älskar det här med solenergi, utbrister Niklas Tennby från Elenergi Väst när vi träffar honom och delägaren Stefan Andersson. Det är något visst med att kunna producera egen el och bli mer eller mindre självförsörjd. Det är viktigt för ekonomin och för att bygga ett hållbart samhälle.

 

Hur tänker ni kring solenergi?
Tekniken är bra och stabil och nu gäller det att få upp paneler på alla tak. Effekten ökar samtidigt som priserna på paneler går ned. Nu gäller det att lösa lagringsfrågan och en spännande tanke är att använda elbilen som backup-batteri. Standarden är inte där än men tänk att kunna ladda bilen när det är soligt för att sedan trycka tillbaka elen till hushållet på kvällen.

 

Berätta mer!
Det känns bra att jobba med solenergi och bidra till ett snällare avtryck på planeten. Med solenergi tillför du faktiskt el till systemet. Hushåll kan räkna hem investering på runt 10 år och för industrier med förbrukning dygnet runt blir det en ännu bättre affär. Man kan leverera el tillbaka till nätet. Det är väldigt lite med solpaneler som krånglar och väl installerat räcker det med att följa produktionen i appen.


Tack Elenergi Väst!
Ni är en viktig kraft som hjälper oss bygga för hållbar solenergi. Går det bra för er går det också bra för vårt samhälle.

Tillsammans är vi starka och får vårt område att växa.