Danebergs

Det här är nog den bästa bransch jag kunde hamna i, berättar Gun Daneberg som driver Danebergs Begravningsbyrå i Vårgårda. Jag har jobbat med detta i 38 år och hoppas kunna vara med ett tag till.

 

Hur hamnade du här?
Jag och min man startade företaget 1998 och fick jobba tillsammans i 19 år. Jag är uppväxt i Grundsund men här i Vårgårda finns allt jag behöver. Vi hittade vårt drömhus här utanför stan. Lennart sa att en stor gård kan du glömma, men när vi kom ut till huset var det som att tiden stannade. Vi kände direkt att här ska vi bo.

 

Hur går det?
Nu när min man är borta driver jag verksamheten tillsammans med Gillis Edman som köpt företaget. Det har utvecklats mycket och även om jag inte är uppväxt med det digitala gör jag vad jag kan för att hänga med. Det sociala är viktigt i mitt jobb och det är värt all energi om jag kan hjälpa någon i en svår situation. Jag var nog menad att jobba med detta.

 

Hur tänker du kring vikten av att förbereda sig på det oförutsedda?
Du behöver planera för framtiden. Bouppteckningar kan leda till onödig missämja så se till att skriva testamente, samboavtal och framtidsfullmakt. Genom att tänka igenom hur du vill ha din begravning så hjälper du dina anhöriga.


Tack Gun och Danebergs för det viktiga arbete ni gör. Vi gillar att du och din man drivit ert företag så långsiktigt under alla dessa år. Tillsammans är vi starka och får vårt område att växa.