Creo Hälsa- vet hur man pausar smart

Det är inte ofta man jobbar på en lekplats. Här finns tak mot regnet, konstaterar Lisa Flink som tillsammans med Camilla Oldberg driver Creo Hälsa. Vi pratar vidare medan Camilla tränar vidare i Nolhagaparken.

 

Vi startade Träna Ute när Coronakrisen ledde till färre uppdrag. Det är ett bra sätt att synas och vi kan använda vår kompetens där den gör nytta för folkhälsan. Vi fick bra spridning på Facebook. Det finns ett stort intresse av att komma ut så här.

 

Vad gör ni i vanliga fall?

Vi är hälsovetare och driver Creo Hälsa där vi utbildar och föreläser inom områden kopplade till hälsa på arbetsplatsen. Just det området är speciellt just nu när fler jobbar hemifrån. Man jobbar inte så smart hemma, missar det sociala samspelet och tar för få pauser. 

 

Hur jobbar man smart hemifrån?

Gå till och från jobbet även när du jobbar hemma, ett perfekt sätt att ladda upp och avsluta dagen. Sätt klockan eftersom ingen påminner dig om rast. Ät någon annanstans än framför datorn och ta ordentligt med rörelsepauser under dagen. 

 

Hur ser ni på framtiden?

Vi tar tillfället att utveckla vår digitala närvaro! Vi vill sänka trösklarna för att röra på sig och jobbar sedan något år tillbaka med den digitala tjänsten Pausa Smart som handlar om digital träning på jobbet. Dessutom lanserar vi nu i dagarna en kurs som heter Det optimala hemmakontoret och som riktar sig till alla som jobbar hemma. 

 

Nu springer vi hem, avslutar Camilla och Lisa. Det gäller att kombinera nytta med nöje.