Jag får gåshud när jag ser en fin lastbil rulla in vår nyasfalterade yta

Titta där! Jag får gåshud när jag ser en så fin lastbil rulla in på vår nyasfalterade yta, utbrister Håkan Claesson som är VD och ägare av Contage i Vårgårda. Och ser du hur lastbilen vi fyller precis blev klar? Kan det bli bättre?

 

Berätta om företaget

Contage startade 1999 och jag köpte företaget 2011. Våra kunder är ofta närliggande industriföretag men vi jobbar också med utländska bolag. Vi blir den buffert allt fler nu förstår att de behöver. När båten hamnade på sned i kanalen, under pandemin och kriget blev det tydligt att ”just-in-time” bara funkar i teorin. Inte i praktiken.

 

Hur tänker du kring företagandet

Allt handlar om att jobba tillsammans med kunderna. Lönsamheten bygger på resultatet av det samarbetet. Det är inspirerande att få medarbetarna att trivas och känna att de behövs. Och så är det fantastiskt att kunna skapa försörjning till vår personal.

 

Hur ser planerna ut framåt?

Jag gillar att starta och bygga upp verksamheter och vi har stora ambitioner för Contage. Många företag i Vårgårda har byggt nytt längs E20 och där bidrar vår alldeles nya utbyggnad. Att det är snyggt och prydligt längs motorvägen signalerar kvalitet vilket betyder mycket för företagen här.

 

Tack till dig Håkan och alla dina kollegor. Vi gillar att ni satsar framåt och bygger ert företag långsiktigt. Tillsammans är vi starka och får vårt område att växa och må bra.